Top 15 Local SEO tools

Geschreven door: Daphne
Last updated Apr 18, 2024

Lokale SEO is de beste keuze als je meer klanten naar je (lokale) bedrijf wilt krijgen via organisch zoeken. Maar welke tools zijn hier nu eigenlijk handig voor. We hebben daarom 15 verschillende – gratis en betaalde – tools voor je op een rijtje gezet.

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen favorieten dus deze lijst is niet heilig. Check vooral zelf.

Komt ie.

 

1. Google Business Manager

Google Business Manager, voorheen Google Mijn Bedrijf, is hoe je je Google Bedrijfsprofiel beheert. Aanmelden hiervoor is volledig gratis en is iets dat elke lokale ondernemer zou moeten gebruiken.

2. Google Search Console

Google Search Console is een gratis service die wordt aangeboden door Google. Hiermee kun je de aanwezigheid van je site in de zoekresultaten van Google bijhouden en onderhouden. Daarnaast kun je problemen met je aanwezigheid in de zoekresultaten oplossen. Bruikbaar!

3. Semrush

Onze favoriet. Wij hebben zelf de full version maar je kan met Semrush ook alleen ‘Local’ gaan met Listing Management – listings, data en reviews, Position tracking, de On Page SEO checker en check vooral ook de (local) SERPs.

4. Ahref’s Rank Tracker

Met Rank Tracker van Ahref kan je 10.000 trefwoordrangschikkingen volgen voor “reguliere” organische zoekopdrachten op land, staat, stad en zelfs postcode.

5. Ahref’s Link Intersect

Een Link Intersect-tool waarmee je websites kan vinden die naar meerdere concurrenten linken. Dit is handig voor het vinden van relevante lokale en branchespecifieke citaten.

6. Grid My Business

Tip! Grid My Business toont Map Pack ranking posities voor een zoekwoord in de omgeving van je bedrijf. Het is freemium en is handig om te begrijpen of en waar lokale zoekers uw bedrijf waarschijnlijk zullen zien.

7. Yext

Yext is een tool voor het synchroniseren en beheren van bedrijfsinformatie over meerdere listings. Altijd goed om het consistent te houden. Je kan dit ook handmatig doen maar heb je meerdere vermeldingen is deze wel erg handig en voorkomt onnodige foutjes.

8. Google Keyword Planner

Google Keyword Planner is een gratis tool voor zoekwoordonderzoek van Google. Het is een nuttige bron van zoekvolume bereiken op lokaal niveau.

9. Local SEO met SE Ranking

Bekijk realtime location-listings van Google, Yelp en Foursquare en ontdek mogelijke fouten met de Local marketing tool.

10. Local Falcon

Je locatie wordt weergegeven in het Google Map 3-pack… of niet. En als dat niet het geval is, heb je geen enkele zichtbaarheid in de lokale zoekopdracht. Tegenwoordig heeft meer dan de helft van de zoekopdrachten op internet een lokale bedoeling. Deze tool is handig voor zoekwoordrangschikking voor locaties, concurrerende rangposities en SoLV-rapporten tonen Share of Local Voice.

11. Ubersuggest

Ubersuggest helpt je met het genereren van keyword ideeën voor je content marketing strategie en productie. (we krijgen bij Ubersuggest alleen wel altijd een beetje kippevel hoe ze zelf marketing voeren;) Wijzelf gebruiken de PlugIn bij ieder onderzoek. ook voor Local SEo.

12. Moz Local

Zeker ook een van onze favorieten voor Local is Moz Local.

13. Keyword Hero

Must have! Keyword Hero werkt ook goed met keywords + land, plaats, straatnaam en makkelijk te koppelen aan je GA account.

14. Also Asked

Krijg met AlsoAsked inzicht in de zoekintentie met live, geospecifieke ‘Mensen stellen ook’-vragen. Brengt daarnaast relaties tussen onderwerpen visueel in kaart met gegenereerde grafieken. Vinden wij altijd fijn ter ondersteuning van onze analyses.

15. Answer the Public

Ontdek wat mensen zoeken over…
AnswerThePublic kijkt naar autocomplete-gegevens van zoekmachines zoals Google en haalt vervolgens elke nuttige zin en vraag uit, die mensen rond je zoekwoord stellen. Ook local gerelateerde zoektermen.

 

Er zijn nog veel meer Local SEO tools en PlugIns die we hier niet noemen zoals de Local SERP Checker, de Local Citation Finder en de Mobile SERP test. Maar deze 15 vonden we voor nu een goed begin.

Meer weten over SEO tools die wij inzetten? Lees dan ons blog over “Top 25 SEO tools“.

En vind je SEO nog steeds leuk na het lezen van onze tool-list? Niet normaal. Misschien moeten we dan eens praten. We zijn altijd op zoek naar nieuwe SEO gurus.

Nieuwsgierig?

We vergroten de zichtbaarheid van je merk en producten en dragen zo bij aan een hogere conversieratio, wat meer waarde oplevert. Bellen? Mailen? We helpen je graag op weg.

Bel met Daphne op: 06-24 77 78 01
of Frank op: 06-14 01 33 07

Geschreven door: Daphne

Onderwerpen: Lokale SEO | SEO | SEO tools